'Lichttherapie doe ik voortaan thuis'

VEEL GESTELDE VRAGEN

Het belangrijkste verschil tussen de UV-lichttherapie van Dermasun Medical en de reguliere lichttherapie (in het ziekenhuis en thuis), is de intensiteit van de belichting. De intensiteit van de UV-straling van een Dermasun Medical-apparaat is veel lager dan die van een regulier lichttherapie apparaat, zo’n 10 tot 15 keer lager. Daarom kunt u het apparaat van Dermasun Medical veilig thuis gebruiken, het hele jaar door. Zo houdt u uw huid het hele jaar door rustig en leeft u niet meer van uitbraak naar uitbraak. Bovendien is belichting thuis makkelijk in uw dagelijkse routine in te plannen.

De belichtingstijd en frequentie verschillen bij iedere gebruiker. Overleg altijd eerst met een arts. In het algemeen beginnen zonneallergie-patiënten met twintig of dertig seconden, en bouwen dat dan elke volgende behandeling uit met tien seconden. De meeste patiënten belichten maximaal zes minuten per behandeling. In het begin van de therapie belicht men ongeveer drie keer per week. Dit wordt langzaam uitgebouwd naar vijf à zeven keer per week. Wanneer wij het UV-apparaat bij u thuis installeren, ontvangt u een gedetailleerd belichtingsschema en een uitgebreide handleiding.

De Dermasun therapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat de therapie voor u in principe kosteloos is (afgezien van het verplichte eigen risico op uw polis). Indien uw dermatoloog UVB-lichttherapie van Dermasun Medical voorschrijft, ontvangen wij de bestelling. U hoeft zelf dus geen actie te ondernemen. Zodra wij de bestelling hebben ontvangen van de dermatoloog, nemen wij contact met u op en komen het apparaat snel daarna installeren.

De apparaten van Dermasun Medical zijn uiteraard elektrisch veilig: ze zijn speciaal ontworpen voor gebruik in een natte omgeving. De Helios en Apollo zijn elektrisch dubbel geïsoleerd, hebben gehard glas met een glasbreuksensor en een temperatuursensor, een begrensde behandelingstijd en een automatische koeling van het  apparaat. De apparaten zijn bovendien DEKRA (KEMA) gekeurd en voldoen aan de strengste Europese richtlijnen. Meer details over deze keurmerken vindt u op de pagina CE Keurmerken, op deze website. Alleen een door Dermasun Medical geautoriseerde monteur mag het apparaat bij u thuis installeren.

KWF Kankerbestrijding adviseert over de blootstelling aan natuurlijk UV-(zon)licht. Een dagelijkse blootstelling aan een lage dosis UV-licht is wenselijk voor de huid. Denk hierbij aan ongeveer vijftien à dertig minuten in de zon. Een typische behandeling met de Dermasun van Dermasun Medical van vijf minuten, geeft ongeveer vijftig procent van de dagelijkse hoeveelheid UV-licht die KWF Kankerbestrijding adviseert. De dagelijkse UVB-lichttherapie met de Dermasun blijft dus ruim onder de aanbevolen UV-straling.

Het is de bedoeling dat u uw huid gelijkmatig belicht. Dat wil zeggen dat u tijdens het belichten langzaam ronddraait. Zo belicht u de huid overal. De Dermasun van Dermasun Medical belichten uw lichaam van top tot teen met een heel lage dosis UVB-licht. Wanneer wij het UVB-apparaat bij u thuis installeren, ontvangt u een gedetailleerd belichtingsschema en een uitgebreide handleiding.