'Lichttherapie doe ik voortaan thuis'

VEEL GESTELDE VRAGEN

Het belangrijkste verschil tussen de UVB-lichttherapie van Dermasun Medical en de reguliere lichttherapie (dan wel in het ziekenhuis, dan wel thuis), is de intensiteit van de belichting. De intensiteit van de UVB-straling van een Dermasun Medical-apparaat is veel lager dan die van een regulier lichttherapie apparaat, zo’n 10 tot 15 keer lager. Daarom kunt u het apparaat van Dermasun Medical veilig thuis gebruiken, het hele jaar door. Zo houdt u uw huid het hele jaar door rustig en leeft u niet meer van uitbraak naar uitbraak. Bovendien is belichting thuis makkelijk in uw dagelijkse routine in te plannen.

De belichtingstijd en frequentie verschillen per gebruiker, maar is gemiddeld 7 minuten per dag (ongeveer 50 minuten per week). Overleg altijd eerst met een arts. In het algemeen beginnen psoriasis-patiënten met een paar minuten belichten en bouwen dat dan elke volgende behandeling uit met een minuut extra. Wanneer wij het UVB-apparaat bij u thuis installeren, ontvangt u een gedetailleerd belichtingsschema en een uitgebreide handleiding.

De Dermasun therapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat de therapie voor u in principe kosteloos is (afgezien van het verplichte eigen risico op uw polis). Indien uw dermatoloog UVB-lichttherapie van Dermasun Medical voorschrijft, ontvangen wij de bestelling. U hoeft zelf dus geen actie te ondernemen. Zodra wij de bestelling hebben ontvangen van de dermatoloog, nemen wij contact met u op en komen het apparaat snel daarna installeren.

De apparaten van Dermasun Medical zijn uiteraard elektrisch veilig: ze zijn speciaal ontworpen voor gebruik in een natte omgeving. De Helios en Apollo zijn elektrisch dubbel geïsoleerd, hebben gehard glas met een glasbreuksensor en een temperatuursensor, een begrensde behandelingstijd en een automatische koeling van het  apparaat. De apparaten zijn bovendien DEKRA (KEMA) gekeurd en voldoen aan de strengste Europese richtlijnen. Meer details over deze keurmerken vindt u op de pagina CE Keurmerken, op deze website. Alleen een door Dermasun Medical geautoriseerde monteur mag het apparaat bij u thuis installeren.

KWF Kankerbestrijding adviseert over de blootstelling aan natuurlijk UV-(zon)licht. Een dagelijkse blootstelling aan een lage dosis UV-licht is wenselijk voor de huid. Denk hierbij aan ongeveer vijftien à dertig minuten in de zon. Een typische behandeling met de Dermasun van Dermasun Medical van vijf minuten, geeft ongeveer vijftig procent van de dagelijkse hoeveelheid UV-licht die KWF Kankerbestrijding adviseert. De dagelijkse UVB-lichttherapie met de Dermasun blijft dus ruim onder de aanbevolen UV-straling.

Het is de bedoeling dat u uw huid gelijkmatig belicht. Dat wil zeggen dat u tijdens het belichten langzaam ronddraait. Zo belicht u de huid overal. De Dermasun van Dermasun Medical belichten uw lichaam van top tot teen met een heel lage dosis UVB-licht. Wanneer wij het UVB-apparaat bij u thuis installeren, ontvangt u een gedetailleerd belichtingsschema en een uitgebreide handleiding.

De Dermasun Helios geeft aan de hand van de LA code aan dat de UV-lampen vervangen moeten worden. Het vervangen van de UV-lampen mag enkel gedaan worden door een van de opgeleide monteurs van Dermasun Medical. Voor het inplannen van een afspraak voor het verwisselen van de lampen vragen wij u contact met ons op te nemen via service@dermasun.com of via 0883376222. U kunt de Dermasun Helios tot aan het vervangen van de lampen gewoon blijven gebruiken voor uw lichttherapie.

Indien een of meer lampen in de Dermasun Helios niet meer werken vragen wij u contact op te nemen met ons via service@dermasun.com of via 0883376222. We zullen dan een afspraak met uw inplannen voor het vervangen van de defecte lampen.