Een lange termijn behandeling voor uw chronische huidpatiënten

Laag gedoseerd
Onderhoudstherapie
Ontwikkeld met het VUMC en LUMC
Voor psoriasis, eczeem en zonneallergie

Innovatieve
oplossing

Dermasun lichttherapie is een laag gedoseerde onderhoudstherapie. Dit geeft de therapie een uitzonderlijk veiligheidsprofiel.

Voorschrijven en vergoeding

U kunt Dermasun lichttherapie voorschrijven voor de behandeling van chronische huidaandoeningen. De vergoeding is heel eenvoudig geregeld.

onderzoek en ervaringen

In samenwerking met het VUmc/LUmc is onderzoek gedaan naar de effectiviteit en veiligheid van Dernasun lichttherapie bij chronische huidpatiënten.

Dermasun

Een onderhoudstherapie voor chronische huidpatiënten

TL01 vs. DERMASUN

Dermasun is een laag gedoseerde onderhoudstherapie. Dit geeft de therapie een uitzonderlijk veiligheidsprofiel. Het betekent ook dat het verloop van de behandeling anders is dan wat u van een TL01 gewend bent. Wat is het verschil tussen TL01 lichtkuren en Dermasun Medical?

TL01

TL01 traditionele lichttherapie
 • Hoge dosis UV
 • Snel en tijdelijk
 • Intensief

DERMASUN

Dermasun lichttherapie
 • Lage dosis UV
 • Geleidelijk en blijvend
 • Comfortabel

EXACTE UV OUTPUT

Wanneer u 2 jaar lang een patiënt dagelijks 10 minuten gebruik laat maken van Dermasun Medical, is de patiënt blootgesteld aan evenveel UV licht als wanneer hij één TL01 kuur van 12 weken ondergaat.

De Dermasun heeft een UV-spectrum, conform de NMSC-norm voor UV-straling: IEC60335-2-27:2009. Bij een gebruikersafstand van veertig centimeter is de volgende intensiteit gemeten:

UVB&C

 • 250nm-320nm
 • 0,30 W/m2

UV-A

 • 320nm-400nm
 • 0,07 W/m2

UV-laag

 • 200nm-280nm
 • < 0,00001 W/m2

SCHEMATISCH VERLOOP

Verschil verloop psoriasis klachten schematisch weergeven ten opzichte van geen behandeling en reguliere lichttherapie.

Voorschrijven en vergoeding

VOORSCHRIJVEN
U kunt Dermasun lichttherapie voorschrijven voor de behandeling van chronische huidaandoeningen. Het wordt op dezelfde manier vergoed als reguliere lichttherapie. De therapie kan een keer per jaar worden voorgeschreven. Daarnaast is het gebruikelijk om patiënten een of twee keer per jaar voor controle terug te zien.

WORDT DE THERAPIE VERGOED?
Dit verschilt per aandoening, per zorgverzekering en soms ook nog per ziekenhuis. Voor psoriasis en vitiligo wordt lichttherapie thuis altijd vergoed uit de basisverzekering. Voor overige aandoeningen verschilt dit per zorgverzekeraar. Overleg intern over de afspraken die met de verschillende zorgverzekeraars zijn gemaakt.

Wij hebben op basis van polisvoorwaarden en gesprekken met zorgverzekeraars een overzicht gemaakt van hoe verschillende polissen lichttherapie thuis vergoeden. We adviseren patiënten altijd zelf contact met hun zorgverzekeraar op te nemen.

 

Onderzoek en ervaringen

ERVARINGEN VAN PATIENTEN
Sunshower Medical geeft patiënten die al jaren van kuur naar kuur gaan, uitzicht op stabilisering van de klachten, zonder bijwerkingen. We volgen onze patiënten en houden bij hoe het met ze gaat. Dit zijn enkele reacties:

Klik hier voor het tevredenheidonderzoek van 2018.

BESTELFORMULIER

Klik op de knop om het bestelformulier te downloaden. U kunt dit ingevuld naar ons faxen. Denkt u aan het telefoonnummer van de patiënt?

VUMC / LUMC ONDERZOEK

Klik op de knop om het onderzoek te downloaden.