Toggle menu

Onderzoek & veiligheid

KWF Kankerbestrijding adviseert over de blootstelling aan natuurlijk UV-(zon)licht. Een dagelijkse blootstelling aan een lage dosis UV-licht is gezond voor de huid. Denk hierbij aan ongeveer vijftien à dertig minuten in de zon. Een typische behandeling met de Dermasun Apollo van vijf minuten, geeft ongeveer vijftig procent van de dagelijkse hoeveelheid UV-licht die KWF Kankerbestrijding adviseert. De dagelijkse UVB-lichttherapie met een Dermasun apparaat blijft dus ruim onder de aanbevolen UV-straling.

Medisch onderzoek

De apparaten van Dermasun Medical, de Apollo en de Helios, zijn ontwikkeld in samenwerking met medisch specialisten van het VUmc in Amsterdam en het LUMC in Leiden. De medische studies hebben aangetoond dat er zelden negatieve bijeffecten optreden van het gebruik van de apparaten van Dermasun Medical. Toch dient UVB lichttherapie altijd onder begeleiding te blijven van een arts. Bekijk de onderzoeken naar psoriasis, eczeem en zonneallergie.

Bescherming

UV-licht kan schadelijk zijn voor de ogen. Bij elk Dermasun Medical apparaat worden daarom twee UV-brilletjes geleverd die tijdens de lichttherapie kunnen worden gebruikt.

 Elektrische veiligheid

De Dermasun Apollo en de Dermasun Helios zijn speciaal ontworpen voor gebruik in een natte omgeving, zoals de douche en o.a. voorzien van:

 

  • dubbele elektrische isolatie
  • gehard glas met glasbreuksensor en temperatuursensor
  • begrensde behandelingstijd
  • automatische koeling

CE keurmerken

De apparaten van DermaSun Medical zijn goedgekeurd als Klasse IIa medisch apparaat conform de Europese norm- en regelgeving (Medical Device Directive). Bekijk de specificaties van de keurmerken en UV output van onze apparaten.